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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  09/04/2008
Data da última atualização:  03/01/2019
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  GOMES, J. F.; BITENCOURT, D.; MITTELMANN, A.; REIS, J. C. L.
Título:  Situação atual e demandas de pesquisa, desenvolvimento e inovação tecnológica em forrageiras e pastagens - Região Sul do Rio Grande do Sul.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2006.
Páginas:  31 p.
Série:  (Embrapa Clima Temperado. Documentos, 178).
Idioma:  Português
Thesagro:  Cadeia Produtiva; Inovação; Leite; Pesquisa; Planta Forrageira; Tecnologia.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/33620/1/documento-178.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE51054 - 1EMBFL - PP15843CPACT15843
AI-SEDE51054 - 2EMBFL - PP15843CPACT15843a
CPACT10703 - 1UMTFL - MF014582006.01458
CPACT10703 - 2UMTFL - PPMT DOC1782013.00423
CPACT10703 - 3UMTFL - PPMT DOC1782013.00424
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sul. Para informações adicionais entre em contato com cppsul.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  26/08/2021
Data da última atualização:  26/08/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  HAMPEL, V. S.; POLI, C. H. E. C.; JOY, M.; TONTINI, J. F.; DEVINCENZI, T.; PARDOS, J. R. B.; MACEDO, R. E. F.; NALERIO, E. S.; SACCOL, A. G. F.; RODRIGUES, E.; MANFROI, V.; FAJARDO, N. M.
Afiliação:  V. S. HAMPEL, UFRGS; C. H. E. C. POLI, UFRGS; M. JOY, CITA; J. F. TONTINI, UFRGS; T. DEVINCENZI, UFRGS; J. R. B. PARDOS, CITA; R. E. F. MACEDO, PUC-PR; ELEN SILVEIRA NALERIO, CPPSUL; A. G. F. SACCOL, UFSM; E. RODRIGUES, UFRGS; V. MANFROI, UFRGS; N. M. FAJARDO, UFRGS.
Título:  Tropical grass and legume pastures may alter lamb meat physical and chemical characteristics.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Tropical Animal Health and Production, v. 53, n. 4, p. 1-10, Sept. 2021.
Idioma:  Inglês
Notas:  Artigo 427.
Conteúdo:  The present study assessed the influence of the type of the tropical pastures on lamb body weight (BW) gain and meat quality. Fifty-four lambs were allocated to three grazing pastures: (1) AG ? Aruana grass (Panicum maximum cv. IZ-5); (2) PP ? pigeon pea legume (Cajanus cajan cv. Anão); and (3) CS ? contiguous swards, half of the paddock with AG and half with PP. After 92 days of grazing, the lambs were slaughtered. Carcasses were evaluated and the longissimus muscle was collected to determine color, lipid profile, tocopherol concentrations, and lipid oxidation. Although the pastures present differences in the characteristics of nutritional quality, the animals did not show difference in BW gain. The results show that all forage presented similar concentration of alpha-tocopherol (137 ± 14.37 mg kg− 1 of fresh matter), whereas total and condensed tannin contents were greater in PP, intermediate in CS, and the lowest in AG treatment (P = 0.0001). Meat α-tocopherol content was similar among treatments (P = 0.1392), with an average concentration close to the optimal level to reduce the meat oxidation. Meat from AG treatment had 45 and 25% lower n-6/n-3 ratio than meat from PP and CS treatments, respectively. The legume increases the unsaturated fatty acids and the grass can reduce the n6/n3 ratio. The level of condensed tannin concentration did show to have important effect on meat characteristics. Both tropical pastures studied can provide a high amount of alpha-toc... Mostrar Tudo
Thesagro:  Ácido Graxo; Cajanus Cajan; Capim Colonião; Guandu; Panicum Maximum; Pastagem; Tanino; Tocoferol.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSUL14811 - 1UPCAP - DD
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